Varnost in zdravje pri delu
- Pravilnik o metodologiji za ugotavljanje ocene požarne ogroženosti (Uradni list RS, št. 70/1996 (5/1997 - popr.),31/2004)
- Pravilnik o pregledovanju in preizkušanju vgrajenih sistemov aktivne požarne zaščite (Uradni list RS, št. 22/1995,73/1997)
- Pravilnik o živilih za posebne prehranske namene (Uradni list RS, št. 46/02, 117/02, 42/03)
- Pravilnik o aromah (Uradni list RS, št. 77/01, 31/04)
- Uredba o izvajanju delov določenih uredb Skupnosti glede živil, higiene živil in uradnega nadzora nad živili (Uradni list RS, št. 120/2005, 66/2006)
- Uredba (ES) št. 178/2002 evropskega parlamenta in sveta
- Uredba (ES) št. 1642/2003 evropskega parlamenta in sveta z dne 22. julija 2003 o spremembi Uredbe (ES) št. 178/2002
Varstvo pred požarom
Dobra higienska praksa / HACCP
Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik živili (Uradni list RS, št. 52/2000)