DEJAVNOST

DEJAVNOST PODJETJA

Podjetje PZR d.o.o. vam nudi kompletne storitve v sklopu zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, ter požarnega varstva.

VARNOST in ZDRAVJE PRI DELU

  • izobraževanje in usposabljanje na področju varstva pri delu
  • izdelava izjave o varnosti in ocenjevanje tveganj
  • pregled in preizkus vse vrste delovne opreme
  • opravljanje periodičnih preiskav kemičnih, fizikalnih in bioloških škodljivosti v delovnem okolju
  • meritve električnih inštalacij
  • meritve ozemljitve električnih naprav
  • meritve strelovodov
  •  

    POŽARNA VARNOST

    • izdelava požarnih redov
    • ocenjevanje požarne ogroženosti
    • izdelava požarnih načrtov in načrtov evakuacije
    • izobraževanje in usposabljanje na področju požarne varnosti
    • pooblaščeni servis gasilnih aparatov
    • meritve, pregledi in servis hidrantnih omrežij
    • servisiranje vgrajenih gasilskih naprav in majhnih gasilnih sistemov

     

     

    RAVNANJE S KEMIKALIJAMI

  • odgovorna oseba za ravnanje s kemikalijami
  • izdelava varnostnih listov
  • izobraževanje in usposabljanje oseb, ki ravnajo z nevarnimi snovmi
  • ocenjevanje tveganja pri ravnanju z nevarnimi snovmi
  •  

    HIGIJENA DELA

    Vsi se dobro zavedamo, kako pomembna je kakovost živil in njihova zdravstvena neoporečnost. Med proizvodnjo, pripravo, pakiranjem, skladiščenjem in prodajo živil obstaja resna nevarnost okužbe.

    Na podlagi Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili ( Ur.l.RS, št.52/2000 ), se v Sloveniji zahteva uvedba sistema HACCP v vse objekte, kjer se odvija proizvodnja in promet z živili ter objekte za javno oskrbo s pitno vodo

    Cilj tega sistema je čim manjše tveganje potrošnika pri uporabi živil, kar pomeni, da je živilo zdravstveno neoporečno.Priprava celotne HACCP dokumentacije vključuje:

    • prepoznavanje in ocenjevanje tveganja
    • določitev kritičnih točk
    • določanje norm kriterijev in toleranc
    • postavitev in delovanje nadzornega sistema
    • določitev in izvedba korektivnih ukrepov kadar nadzorni sistem pokaže, da stanje ni pod kontrolo
    • verifikacija, ki potrdi, da HACCP sistem deluje učinkovito
    • postavitev dokumentacijskega sistema (evidence, odgovorne osebe, dokumenti)
    • izobraževanje zaposlenih po HACCP načelih!